Pečena PILEĆA PRSA u MARINADI

Home  >>  Nešto konkretno!  >>  Pečena PILEĆA PRSA u MARINADI

Pečena PILEĆA PRSA u MARINADI

Nedelja je dan kada imamo najviše vremena da se posvetimo pripremi hrane i pritom neizmerno uživamo. Bilo da su u pitanju tradicionalna jela ili isprobavanje nečega novog. Mi smo danas negde između klasičnog porodičnog ručka i malo eksperimentisanja…

Piletina je uvek dobar izbor za obrok kada ne znate šta da spremate. Uz malo začina i dodataka ovo, na izgled “obično”, meso časkom dobije novi ukus.

Potrebno je:

-2 komada pilećih prsa (oko 1,5kg mesa) sa kostima i kožom

-malo ulja za pečenje

Piletina je najlepša kada je iz domaćeg uzgoja. Pošto to često nije slučaj, i uglavnom se piletina kao i drugo meso kupuje u mesarama, treba obratiti pažnju da je sveža. Kod ovog recepta  potrebno je oštrim nožem zaseći ili probosti piletninu na par mesta, premazati je marinadom i ostaviti prekrivenu celofanom 1-2 sata u frižideru.

Za marinadu je potrebno:

-5 kašičica soja sosa

-2 kašičice meda

-3 kašičice senfa

-2 kašičice vinskog sirćeta

-pola kašičice sušenog ruzmarina

*sve sastojke marinade dobro izmešati

 

Posle stajanja piletine u marinadi izvaditi je iz frižidera pola sata pre pečenja na sobnu temperaturu. Ocediti je od viška marinade i staviti u nauljen pleh. Peći sat vremena na 200ºC. Pečenu piletinu premazati preostalom marinadom, posuti sa malo susama i služiti uz prilog od povrća.

U ovom slučaju marinada je poslužila i kao sos za prelivanje belog mesa.Veoma jednostavno jelo sa puno  slatko-slanog ukusa. Prijatno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *