SMOOTHIE OD CVEKLE

Home  >>  Dobro jutro!  >>  SMOOTHIE OD CVEKLE

SMOOTHIE OD CVEKLE

Ovo je idealan način da više sirovog povrća uvedemo u ishranu. Ako ste od onih koji ne vole cveklu zbog čudnog zemljanog ukusa, pružite šansu soku od cvekle, u ovom slučaju smoothie-ju.

Dobrim izborom cvekle, odnosno tvrdim sočnim plodovima povećavate šansu da vam se ovaj napitak ne izmerno svidi. Moj način je da ukus manje zanimljivog povrća prikrijem slatkim voćem poput banana u ovom receptu. Kažu da je tamnija cvekla zdravija od one ružičaste ali sada se mogu naći cvekle svetlijih nijansi koje smoothie-ju daju ludu ciklama boju. Bez obzira koju nađete ubacite je u svoj blender i neka magija počne.

Potrebno vam je:

-2 banane

-2 breskve ili pomorandža

-1 cvekla

-1 jabuka

-1 ili 2 koluta oljuštenog đumbira

-1dc vode

 

Sve iseckajte i stavite u blender, dodajte vodu i blendirajte dok ne dobijete glatku masu. Od ove količine izađu dve velike čaše smoothie-ja koje možete podeliti sa nekim ili popiti sve sami (kao što ja uglavnom radim za doručak). Idealno za letnja jutra ako mene pitate…

I još jedan savet, za još kremastiju strukturu i hladniji smoothie, oljuštite banane i stavite ih da zamrznu pre stavljanja u blender.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!