MINjONI od ČOKOLADE i MARCIPANA

Home  >>  Slatko ćoše  >>  MINjONI od ČOKOLADE i MARCIPANA

MINjONI od ČOKOLADE i MARCIPANA

Ne morate uvek čekati neku specijalnu priliku da napravite ovako prefinjenu poslasticu, to može biti i neki sasvim običan ponedeljak. Recept za ove minjone nastao je kombinovanjem mojih omiljenih ukusa badema, pistaća, čokolade… I kao krajnji proizvod rodio se spoj ukusa koji je oduševio ukućane.

 

Ovog popodneva ušla sam u kuhinju da najzad sprovedem u delo ideju iz glave koja je tu već neko vreme. Svi sastojci su bili na broju i tako sam krenula.

 

Za 16 komada potrebno je:

-200g marcipana

-100g crne čokolade

-30g pistaća

-30g suvih kajsija

 

Recept za domaći marcipan možete videti ovde, ja sam ranije pripremila veću količinu i čuvala u zamrzivaču pa izvadila pre pripreme da se odmrzne. Pistaće i suve kajsije iseckati sitno i umešati u masu od marcipana. Uviti u celofansku foliju i ostaviti da se stegne u frižideru (jer je moguće da se od toplote ruku masa malo zagreje). Za to vreme, na pari otopiti crnu čokoladu za glazuru. Marcipan sa suvim voćem iseći na jednake kocke i preliti sa svih strana čokoladom (ne preporučujem uranjanje zbog deformisanja oblika kocke) i ukrasiti pistaćima po vrhu. Ohladiti i čuvati u frizideru do služenja.

 

Posle napornog početka radne nedelje, ukućanima skuvajte kafu i iznesite minjone. Još bolje, napravite ih nekome na poklon. Nista lepše nego kada je spremljeno od srca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!