RESTORAN MUSTANG – Najbolje iz Kragujevca

Home  >>  Hrana na točkovima!  >>  RESTORAN MUSTANG – Najbolje iz Kragujevca

RESTORAN MUSTANG – Najbolje iz Kragujevca

Deo ovog bloga “Hrana na točkovima” zamišljen je kao potraga za novim ukusima, inspiracijom i iskustvima. Svim onim divnim jelima koja nisu nastala u mojoj kuhinji. Pažljivo odabrana gastronomska ponuda viđena našim očima, kompletan doživljaj hrane, pića i ambijenta začinjen dobrim društvom.

A društvo se zna, Zec je zadužen za onaj deo “na točkovima”, moj posao se uglavnom svodi na odabir restorana, dok je Pekmez glavni foodie i najveći kritičar (ona se ne libi da vrati jelo ako nešto nije u redu ili ukaže na propust). Zato ćemo obratiti pažnju i na najsitnije detalje.

Prva stanica na našem putovanju je restoran “Mustang”. Nalazi se u Kragujevcu, pored gradskog hipodroma. Dovoljno blizu grada, a opet dovoljno daleko da možete uživati u prirodi. Restoran ima baštu, terasu i divno uređenu unutrašnjost sa galerijom. Parking je prostran, na ulazu prijatno osoblje pozdravlja i otvara vrata po potrebi za dobrodošnicu. Prvi utisak je da se radi o ozbiljnom mestu, muzika je lagana što ne ometa razgovor. Na samom hipodromu postoji škola jahanja “Kraguj” pa je vrlo čest slučaj da kroz prozor vidite razigrane konje dok uživate u obroku. A hrana? Hrana je najbolji deo.

Meni nije opširan, što olakšava odluku. Jela sadrže sve što treba i više od toga, porcije su izdašne, a svaki tanjir pažljivo kreiran. Karta pića je standardno dobra uz dodatak odličnih vina na čašu. Moram pomenuti i konobare koji pružaju nenametljivu pomoć u odabiru.

Pekmez u restoranu često naručuje piletinu, njen izbor je pao na rolovane pileće raznjiće sa slaninom i kupus salatu. Zec se unapred pripremio da proba biftek u sosu od paradajza, a ja sam se odlučila za ćuretinu sa suvim šljivama. Konobar nam je doneo i vruće lepinje sa začinima. Uz čašu crnog i roze vina obrok je mogao da počne.

Pileći ražnjići izgledaju divno složeno na tanjiru, prate ih grilovano povrće tikvice, crveni luk, paprika, pečurke. Pekmez je na trenutak zaboravila šta je poručila. Ono što se prvo primećuje jeste meso koje je izuzetno sočno, povrće savršeno grilovano. Iako nema pomfrita kao priloga na tanjiru (na naše oduševljenje), što bi se očekivalo, svaki zalogaj je kompletan. Klasika servirana na nov način, Pekmez je dala prolaznu ocenu.

Biftek je srednje pečen, po izboru Zeca. Taman kako treba, spolja zapečen, a kroz sredinu crvenkast i mekan. Sos koji se spominje u meniju je nekakav miks povrća priblizno sličan satarašu. Odlična kombinacija.

Moja ćuretina je stigla u tri komada, prelivena sosem blago slatkastog ukusa sa rolovanim suvim šljivama koje su bile punjene nekom vrstom sira. Sve zajedno je upotpunjeno ukusima mirođije i crvenog bibera. Veoma izdašna porcija, nisam uspela da je savladam ali svaka čast kuvaru. Za dezert nismo imali mesta.

Iako ovo nije naš prvi put u ovom restoranu (volimo da kažemo da smo stalni gosti), povod je bio specijalan. Po našem mišljenju ovo je trenutno jedno od najboljih mesta za kvalitetan zalogaj u Kragujevcu. U moru drugih restorana, koji kao da prepisuju menije, Mustang ima svoju priču i zbog toga je vrlo popularan. Ništa me ne kupuje do kraja kao posvećenost i ljubav prema poslu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!