OVSENA KAŠA sa KEFIROM – proteinski doručak

Home  >>  Dobro jutro!  >>  OVSENA KAŠA sa KEFIROM – proteinski doručak

OVSENA KAŠA sa KEFIROM – proteinski doručak

Prekonoćna hladna ovsena kaša sa kefirom može biti odlično rešenje za doručak kada nemate puno vremena. Pripremite sastojke uveče, ujutru dodajte sveže ili zamrznuto voće i ukusan proteinski obrok je spreman.

Ovsene pahuljice u kombinaciji sa kefirom, kikiriki puterom i voćem su odličan izbor za početak dana, ovakav doručak dugo drži sitost i pri tom se jako lako i brzo pravi.

Već par meseci uživam u čarima domaćeg kefira, ova kaša je samo jedan od načina kako možete da ga uvrstite u svakodnevnu ishranu. Ukus mu je blaži od kupovne varijante, a kiselost i gustinu sami određujete prilikom procesa pravljenja (recept pogledajte ovde). Ako niste u prilici da nabavite domaći kefir, u ovom receptu gusti jogurt daje isto dobar rezultat.

Za jednu porciju potrebno je:

-250ml kefira

-40g ovsenih pahuljica

-kašičica kikiriki putera

-kašika čia semenki

-1 ili 2 kašike meda

* dodatak po želji:

vanila, cimet, kakao, rogač, čokolada…

* po vrhu:

-šaka bobičastog voća (borovnice, maline, aronija, nar…)

kašika orašastih plodova (badem, orasi, lešnik…)

Postupak: U činiju sa kefirom staviti ovsene pahuljice, kikiriki puter, čia semenke i med. Dodati aromu po želji i odmah promešati da se ne stvore grudvice i da se masa ujednači. Prekriti činiju folijom i ostaviti u frižider da prenoći. Ujutru izvaditi kašu, promešati i posuti voćem i orašastim plodovima po želji.

Napomena: Čia semenke mogu zameniti i semenke lana. Ako se lan samelje pre sastavljanja sa kefirom imajte na umu da će se do ujutru masa zgusnuti pa možete malo povećati količinu kefira ili jogurta.

* Suvo voće (brusnica, kajsije, suvo grožđe, suve šljive…) može biti odličan prilog kaši i pored svežeg voća.

* Kikiriki puter možete zameniti i puterom od semenki suncokreta u slučaju alergije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!