KEFIR Smoothie sa JAGODAMA

Home  >>  Dobro jutro!  >>  KEFIR Smoothie sa JAGODAMA

KEFIR Smoothie sa JAGODAMA

Sezona jagoda je na izmaku, a ja ih se pošteno nisam ni najela. Bila je tu i tamo neka tortica ali ništa drugo. Zato su ovih dana na meniju sveže jagode u velikim količinama i poneki smoothie.

Zapravo kefir smoothie sa jagodama, meni jako zanimljiva kombinacija. Voće i kefir se odlično slažu, domaći kefir nije kiseo kao kupovni ali prema svom ukusu možete ga dodatno zasladiti.

Ako ste upoznati sa domaćim kefirom znate da je on jako korisna stvar, kefirna zrnca se brzo umnožavaju i moguće je na dnevnoj bazi praviti dovoljno kefira za celu porodicu. Koristi se kao i jogurt, dakle i za slano i za slatko, pečeno, hladno, toplo… Na mnogo načina. Najbolja stvar od svega je njegova probiotska moć, a znamo koliko su probiotici važni u našoj ishrani.

Za one koji žele da znaju nešto više o samom kefiru i postupku pravljenja evo linka ovde.

Nisam ponosna na to, ali prođe i po nekoliko dana da ne pojedem neko voće. To je obično onda kada ispadnem iz svakodnevne rutine, kada nisam kući, kada sam na putu. Posle toga obavezno pijem dosta kefira i koristim sezonsko, domaće voće u ishrani. Zato su smoothie-ji idealni da na brzinu pripremim nešto ukusno, lagano, ovežavajuće.

 

Za dve čaše potrebno je:

– 1 zrela banana

-250g svežih jagoda

-150ml kefira

-1 kašika meda

-1 kašika mlevenog lanenog semena (opciono)

-led

Postupak: U blender iseckati bananu i očišćene jagode. Dodati kefir, med i mleveni lan. Blendirati dok ne dobijete homogenu masu, servirati u čaše sa kockicama leda.

Domaći kefir nije mnogo gust (kao gusti jogurt), pitak je, lagan i mnogo manje kiseo od kupovne varijante. Ko više voli, ovakav smoothie može zgusnuti mlevenim lanom (jer upija tečnost). Samo ga izblendiranog ostavite malo u frižideru i lan će odraditi svoje.

One Comment so far:

  1. Milica says:

    Obozavam sve vase recepte.kad bi me neko pitao za najomiljeniji rekla bih : SVEEEEEEE.Ja samo koristim nobel preciscenu vodu zbog bubrega a sve ostalo pokusavam sto vernije da napravim.Sad stalno probamo jedan po jedan recept.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!