SKUŠA kuvana u MASLINOVOM ulju

Home  >>  Nešto konkretno!  >>  SKUŠA kuvana u MASLINOVOM ulju

SKUŠA kuvana u MASLINOVOM ulju

Komadi skuše lagano kuvani u belom vinu i maslinovom ulju sa začinima tek toliko da omekšaju meso i kosti koje se potom lako odvajaju. Ovaj ukus je najpribližniji domaćoj sardini, a toliko je jednostavno za pripremu.

Mnogo volim ukus skuše, dominantan je i nije blag poput pastrmke koju najčešće jedemo. U ovim danima pripremam je na ovaj način poput domaće sardine i jedem u obrok salatama za ručak ili od nje pravim paštetu za mackanje u sendvičima. Zalivena u ulju može da stoji i do dve nedelje u frižideru i uvek je dobar izbor za brzu pripremu obroka.

U ovom receptu je korišćen ISKRIN multifunkcionalni uređaj za kuvanje

 

Potrebno je:

-1,5kg skuše (6 komada)

-700ml maslinovog ulja (od komine)

-300ml belog vina

-1,5 kašičica soli (ili manje)

-biber u zrnu (10-15 zrnaca)

-lovor (4 lista)

-svež ruzmarin (4 grančice)

Priprema: Bilo da kupujete svežu ili zamrznutu skušu potrebno je da je očistite (glavu, rep, bočna peraja, utrobu). Zatim je operite, prosušite, isecite na 4 ili 5 komada svaku ribu i usolite. U posudu sipajte belo vino i začine pa poređajte parčiće ribe. Maslinovo ulje (ono namenjeno kuvanju) sipajte preko ribe da ogrezne (pokrije vrh), meni je u ovoj posudi od 5l bilo dovoljno 700ml ulja.

Uređaj sam uključila na SLOW COOK metod i kuvala dva sata. Kada je riba gotova ostavite je u posudi da se potpuno ohladi pa je prevadite u teglu i nalijte uljem u kome se kuvala (ja sam ga procedila) i čuvajte u frižideru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!