JAGNJEĆA SUPA sa rezancima

Home  >>  Dubok tanjir  >>  JAGNJEĆA SUPA sa rezancima

JAGNJEĆA SUPA sa rezancima

Nema lepše od domaće supe, ovaj put sa jagnjetinom. Blaga, nežna aroma mlade jagnjetine i korenastog povrća, ušuškana u rezance u činiji tople supe odmah zagreju i stomak i dušu…

Ostala sam dužna za recept ove blage jagnjeće supice od spremanja onih slasnih jagnjećih kotleta, zapravo od ostatka mesa, jer su me u mesari pored komada rebara sa kostima častili i deo od vrata.

Nisam mogla da ga ispečem jer je bio tanak ali ipak dovoljno savršen za supu. Kako do sada nisam kuvala jagnjetinu čak ni na ovako jednostavan način, pitala sam mamu za savet i primenila stari bakin trik da janjetinu zakiselim sa malo sirćeta.

To pomaže da kosti otkuvavanjem, u supu oslobode minerale pa samim tim ona postaje hranljivija. Uz ovako svež komad mlade jagnjetine, dobila sam blagu prijatnu supicu koja se čak i bebi Smešku dopala.

Potrebno je:

-300g mlade jagnjetine sa koskom (od vrata ili rebara)

-4 manje šargarepe

-2 korena paškanata

-2 korena peršuna

-1 glavica crnog luka

-2 kašičice soli

-ml. biber

-kašika sirćeta

-2 litra vode

-svež peršun

-50g rezanaca

Postupak: Meso sa kostima staviti u šerpu, posoliti, pobiberiti, dodati sirće i naliti hladnu vodu. Pustiti da provri pa pokupiti kašikom penu koja se skuplja na površini.

Za to vreme očistiti korenasto povrće i ubaciti u šerpu, kuvati oko 2-3 sata na srednjoj temperaturi. Skuvanu supu procediti, meso očistiti od kostiju i iscepkati na manje parčiće.

U proceđenoj supi skuvati rezance pa ubaciti meso sa povrćem. Služiti toplo sa svežim peršunom uz dodatak rena po želji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!