AVOKADO čoko puding

Home  >>  Beba Smešak  >>  AVOKADO čoko puding

AVOKADO čoko puding

Puding ili sirovi, gusti krem od avokada i banane u glavnoj ulozi, ukusna je voćna užina za decu koja se može interpretirati kao dezert. Pravi se za čas pa mališani mogu biti uključeni u pripremu.

Ovo je još jedan u nizu omiljenih Smeškovih recepata koje zajedno pripremamo. Sve što ima “ČOKO” u svom nazivu njemu je omiljeno za užinu. Meni je od samog ukusa omiljenije to da se sve brzo priprema, jer kada imate trogodišnjaka u kuhinji morate biti brzi. Što zbog pažnje koja im je kratkog daha, što zbog nereda koji može nastati usled nedostatka pažnje… I joooš bitnija stvar, ako sama priprema traje kratko, Smešku je jako važno da se dezert odmah i proba. Kažem proba, a mislim pojede 🙂

Od kako u kuhinji imam kokosovo ulje, sirovi kakao i med, kombinacije naših slatkih malih čokoladnih poslastica su bezbrojne… U principu, to je osnova koju koristim u pripremi zdravih slatkiša za decu, svi ostali sastojci su ili sezonski ili šta se zatekne pri ruci.

Kokosovo ulje doživljavam dosta neutralno, ili sam se baš navikla na njega. Ono dezerte dosta lepo stegne kada se ohlade u frižideru, dok malo sirovog kakao praha i meda svaki dezert pretvaraju u čokoladni na zdrav način. Neki od predloga recepata na sajtu su: zdrava čokolada za bebe, torta sa batat krompirom, badem torta sa urmama, marcipan kuglice

Recept za avokado puding, (koji se može i zalediti u zamrzivaču pa jesti kao sladoled) nastao je usled previše nagomilanih zrelih avokada u kući. Počela sam da ih kupujem u mrežici, po 5-6 komada, nešto su sitniji i imaju tamniju koru. Lepo uzrele, nisu od onih koji brzo gnjile ali svi budu u približno vreme spremni za jelo pa gledam da ih pametno iskoristim u različitim receptima. Smešak, razume se, najviše voli slatku varijantu.

AVOKADO čoko puding

———————————————————————————

Potrebno je za dve porcije:

…………………..

-jedna velika zrela banana

-2 manja ili 1 veliki avokado

-3 kašičice sirovog (nezaslađenog) kakaoa

-½ kašičice cimeta (cejlonski jer je blaži)

-dobra kašičica meda

-kašičica kokosovog ulja

-malo arome vanile (tečne)

-za dekoraciju bademi, maline…

Postupak pripreme: U blender ili secko staviti očišćen avokado i bananu, pospite kakaom, cimetom, prelijte medom i kokosovim uljem uz dodatak malo tečne vanile (daje divnu aromu kada se ohladi).

Izblendirajte dobro, da se svi sastojci povežu. Masu sipajte u manje činije u kojima će se služiti pa  dobro ohladite u frižideru (nekoliko sati). Pred služenje pospite svežim i orašastim voćem po želji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!