FROZEN YOGURT štangle sa malinama

Home  >>  Beba Smešak  >>  FROZEN YOGURT štangle sa malinama

FROZEN YOGURT štangle sa malinama

Frozen Yogurt ili hladni voćni dezert od grčkog jogurta, kokosovog mleka i bobičastog voća sa koricom od urmi i badema. Zdrava i lagana letnja poslastica spremna za par minuta…

Nedavno sam po prvi put probala kokosovo mleko u konzervi, one gustine između kokosove kreme i mleka, savršeno je za sladolede ili ledene poslastice za decu poput ovog “ledenog jogurta”. Kod njega uopšte nije dominantna aroma kokosa kako smo navikli u dezertima sa kokosovim brašnom, već se lepo nadograđuje drugim ukusima i daje divnu kremastu bazu za zamrzavanje.

Ovaj dezert se može napraviti i bez kokosovog mleka, koristeći samo grčki jogurt koji se zasladi medom i obogati voćem, ali se sa njim mnogo lepše topi, a dok je zaleđeno ne stvara puno vodenih kristala.

Konzerve kokosovog mleka (punomasnog, nalik kremi) povoljno možete pronaći u Maxi radnjama (njihova Delhaize marka) i u Lidlu. U prodavnicama zdrave hrane imate veći izbor i raspon cena u zavisnosti od količine masnoće i organskog porekla.

frozen yogurt

————————————————————

Potrebno je:

-120g svežih urmi (10-12 komada)

-40g ovsenih pahuljica

-20g badema

-20g pečenog suncokreta

-malo cimeta

-150g grčkog jogurta

-150g kokosovog mleka iz konzerve (ili skroz zameniti grčkim jogurtom)

-25g meda

-50g malina

-po vrhu maline, aronija, bademi, suncokret…

Za koricu: U secku ili blenderu prvo usitniti suve sastojke, ovsene pahuljice, bademe, suncokret i cimet. Zatim dodati urme bez koščice i izblendirati dobro. U kalup (približno 25x15cm) obložen streč folijom razvuću masu pomoću špatule nakvašene vodom ili jednostavno prstima.

Za ledeni jogurt:U blederu izmiksirajte grčki jogurt, kokosovo mleko, med i maline (najbolje već zamrznute) pa preliti preko korice. Po vrhu ukrasiti posipom od voća, semenki i orašastih plodova po želji.

Odložiti u zamrzivač da se dobro stegne, pre služenja sačekati da malo otpusti na sobnoj temperaturi (par minuta) pa seći na štangle. Ostatak obavezno čuvati u zamrzivaču.

jogurt sa malinama

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!