O nama

Home  >>  O nama

Dobrodošli!

Kulinarski blog malaRibizla nastao je iz želje da zabeležim sve one sitne, dnevne radosti pripremanja hrane za drage osobe, koje ako se ne napišu verovatno bi se zaboravile.

Nisam osoba od trenda, kako u životu, tako i u kuvanju. Radim po trenutnoj inspiraciji ili sa namirnicima koje mi na neki način dođu pod ruku. Nikad nisam volela da se slikam, ali zato volim da moja hrana govori umesto mene. Cenim dobar, kvalitetan recept i kada ga pronađem, nikada ne odstupam od mera…kod mene je sve na gram! Dobro, tako bar mora da bude kada su slatkiši u pitanju, dok slana jela trpe improvizaciju.

Domaću hranu izuzetno cenim, naša zemlja i kultura imaju mnogo da nam ponude, a na nama je da ih prigrlimo i sačuvamo. Pored ukusa tradicionalne kuhinje, često pravim izlet i u otkrivanje novih vrsta jela prilagođenim našim navikama u ishrani i pripremi hrane.

Pored recepata tu su i priče sa putovanja i degustaciji sve one divne hrane koja je nastala van naše kuhinje, nazvana jednostavno Hrana na točkovima. Na takvim putovanjima uživamo, učimo i tražimo inspiraciju za nove stvari.

Za mene nema veće sreće nego da skuvam ukusan obrok za nekog i da mi traže recept za isti, a ako neko onda, na taj način, zavoli da kuva i brine o sebi i dragim osobama pored sebe, moja misija je izvršena!

Na putovanje u potrazi za novim ukusima neću vas voditi sama, tu su još tri člana tima, jedan mali Zec (koji je zaslužan za sve tehničke stvari, funkcionisanje sajta i nabavku namirnica iz raznih krajeva Srbije), jedan veliki Pekmez (glavni degustator i pomalo probirač) i beba Smešak (novi član naše porodice koji uspešno savladava zdrave navike u ishrani).

Hajde da se družimo i uživamo zajedno,

Autor bloga malaRibizla Bojana Nikolić